Appassionata

In de Grote Kerk op de Markt kunt u om 14.35 en 16:40 genieten van het indrukwekkende muziekstuk ‘The Wound in the Water’ van Kim André Arnesen. Appassionata, onder leiding van Karel Kok, zal hiervan enkele koordelen uitvoeren. Dit doen ze onder begeleiding van Ronald van der Veen op piano. Het stuk is van deze tijd. De mens wordt aangetrokken door allerlei materiele zaken, maar zijn eigenlijk op zoek naar liefde en aandacht. Deze roep naar liefde en aandacht klinkt ook uit de oceanen. De parallel tussen natuur en mens wordt zo helder weergegeven. De klankrijkdom is ontstaan doordat de componist nieuwe elementen heeft toegevoegd aan klassieke technieken. De teksten komen door deze klankrijkdom krachtig tot uitdrukking. Ook klinkt er hoop en verbondenheid in de muziek.

Het gehele stuk wordt uitgevoerd op zondag 01 oktober a.s. in de Grote Kerk op de Markt in Schagen en op zondag 08 oktober in de Ruïnekerk in Bergen. Dan wordt het koor beide keren begeleid door strijkorkest en piano, tevens werkt dan sopraan Sabine Kitsen uit Alkmaar mee die met haar prachtige sopraanstem dit stuk een extra dimensie geeft. Tijdens de uitvoering worden natuurbeelden vertoond met de teksten welke gezongen worden om zo de schoonheid van de muziek te ondersteunen.

Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar bij de ingang maar kunnen ook per email worden gereserveerd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.en telefonisch via nummer 06-51661564.

Terug